Hou jij van uitdaging en afwisseling?

Wat is Gymstars

Vanaf de leeftijd van 9 jaar wordt er gestart met een meer specifieke vorming per discipline. We volgen hierbij het programma van Gymstars om verder te bouwen op de reeds aangeleerde motorische vaardigheden.

In onze club kan je 2 verschillende disciplines onderscheiden in het programma van Gymstars, namelijk airtrack en trampoline of toestelturnen.

Gymstars – Airtrack & Trampoline

Bij airtrack en trampoline ligt de focus op het aanleren van elementen op de airtrack (een opgeblazen tumblingbaan). Naast deze airtrack staan ook de verschillende trampolines centraal om allerlei tricks aan te leren.

De oefeningen gaan van koprollen en handstanden, tot wiel, rondat, overslag en meer moeilijke elementen zoals salto’s en flikken. Bij het trampolinespringen kun je goed spelen met de zwaartekracht. Hoe hoger je springt, hoe langer je in de lucht kan zweven en hoe meer salto’s je kunt maken! Springen op de dubbele minitrampoline vraagt durf, coördinatie en perfectie.

AT Groep 1 (Vanaf 3e leerjaar)Zaterdag 09u00 – 10u00
AT Groep 2 (Vanaf 5e leerjaar)Zaterdag 10u00 – 11u30
Sporthal ’t Park
Parkstraat 40, 3583 Paal

Gymstars – Toestelturnen

In onze recreatiegroep toestelturnen maken meisjes en jongens kennis met alle aspecten van de turnsport. Er wordt op een leuke manier gewerkt aan de basis van gymnastiek: lenigheid, kracht, vormspanning, evenwicht en coördinatie. De kinderen leren er alle basisbewegingen zoals het maken van een koprol, kopstand, handstand, radslag,… Zij zullen alle elementen leren aan de verschillende toestellen (brug, balk, vloer en sprong).

TT Groep 1 (Vanaf 3e leerjaar)Zaterdag 11u30 – 13u00
Sporthal ’t Park
Parkstraat 40, 3583 Paal

www.gymstars.be