Freerunning

A way of life

Wat is Freerunning?

Freerunning is een nieuwe manier om zich op een snelle, vloeiende en efficiënte manier voort te bewegen. Daarnaast is bij Freerunning ook het spectaculaire aspect, zoals salto’s en andere tricks, belangrijk.

Er komen acrobatische kunstjes en durf aan te pas. Freerunning is een uitdagende sport, de freerunner gaat op zoek naar zijn eigen grenzen en nieuwe uitdagingen. Je hebt het wel vast gezien op straat: mensen die in de publieke ruimte allerlei sprongen, swings, flips, klimtechnieken, … gebruiken om verschillende obstakels te overwinnen. Dat is de sport Freerunning. Parkour of Freerunning is een discipline waar je je lichaam gebruikt om obstakels te overwinnen en zelfopgelegde uitdagingen te halen. Er zijn vaak tal van manieren om dit te doen of stijlen die je daarbij kan hanteren.

Zo creatief mogelijk van punt A naar punt B komen door te springen, klimmen, balanceren, zwaaien, hangen, … . En vergeet de spectaculaire coole tricks niet! Flips, swings, sprongen, salto’s en andere tricks, het hoort er allemaal bij!

De obstakels zijn alledaagse dingen als muurtjes, hekken, trappen, buizen, banken en palen. Alles waar over gesprongen, geklauterd en gerend kan worden, is onderdeel van een Freerunning parcours. Kortweg een uitdagende sport.

Beginners (vanaf 3e leerjaar)*Zaterdag 13u00 – 15u00
Gevorderden (vanaf 3e leerjaar)*Zaterdag 15u00 – 17u00
Sportcentrum Curticella Sportlaan 20, 3582 Koersel
*Groepsindeling wordt door de trainers bepaald op basis van de eerste 2 lessen in september, nadien starten de leden in de toegewezen groep.

www.wearefreerunning.be