Wat is trampoline?

Trampoline werking Palfit Paal

De oude olympische gedachten “deelnemen is belangrijker dan winnen” is ook nog steeds het motto van onze trampoline werking. We willen de kinderen de kans geven een wedstrijdsport te beoefenen op een plezante manier. We vinden het dan ook belangrijk dat de kinderen met plezier naar elke training komen.

We starten in onze club al op jonge leeftijd (Kleuters – klik hier voor meer info) met de trampolinewerking. Dit doen we omdat we de kinderen een goede basisscholing willen geven voor ze aan het wedstrijd gebeuren beginnen. We werken met de kinderen dan ook veel aan een correcte en stabiele basishouding op de trampoline. Dit gebeurt door een combinatie van lenigheidsoefeningen, kracht- en spanningsoefeningen en coördinatieoefeningen.

Trampoline, dubbele mini of minitrampoline?

TRAMPOLINE

Trampoline springen is een sport waarbij een combinatie van uithouding, lenigheid, kracht en coördinatie cenraal staat. Bij trampolinespringen leer je allerlei trucks of sprongen die je tracht achter elkaar uit te voeren.
Tijdens wedstrijden springen de trampolinegymnasten reeksen van 10 verschillende elementen waarbij ze salto’s en schroeven combineren tijdens de sprongen. De trampolinespringers worden beoordeeld op de moeilijkheid en de uitvoering van hun oefeningen. Trampoline is sinds 2000 een Olympische sport.

trampoline
DUBBELE MINITRAMPOLINE
dubbel mini