Recreatie

 Wat is Toestelturnen?

Turnen is leuk voor jong en oud. Recreatief turnen is de vorm van turnen waar bijna iedereen mee kan beginnen. Onze leden maken kennis met toestelturnen door te beginnen bij de basis.  Alle basisvormen komen bij het recreatief turnen aan bod : rollen, steunen, lopen en rennen, balanceren en evenwicht, zwaaien, springen, …). Er word gebruik gemaakt van ondermeer de volgende toestellen: De brug met ongelijke leggers,  De vloer, De evenwichtsbalk, Het paard, Het voltigepaard, De ringen, De brug met gelijke leggers, De rekstok.

Kinderen willen vooral plezier beleven aan sporten. Kinderen van 5 en 6 jaar krijgen wat meer complexe uitdagingen aangeboden in ons lesaanbod basisgym.

Wat is airtrack?

Bij airtrack worden acrobatische elementen uitgevoerd op een lang verend kussen van 3 meter breed en 15 meter lang (vergelijkbaar met een springkasteel). De oefeningen gaan van koprollen en handstanden, naar wiel, rondat, overslag en meer moeilijke elementen zoals salto’s en flikken. Het is aangeraden om al een beetje turnbasis te hebben als je met airtrack wil beginnen (bijvoorbeeld handstand en wiel).

airtrack

Wat is Recre@?

Recre@ is toestelturnen voor jongens en meisjes. Er wordt meegedaan aan de recrea wedstrijden. Inschrijven enkel mogelijk na selectie (door trainers).

Contacteer de trainers voor meer info via turnkringpalfit@gmail.com

Groep TIJDSTIP LOCATIE
Basisgym (geboortejaar 2014 en 2013) (3e kleuterklas en 1e leerjaar) zaterdag 11:00 tot 12:00 Sporthal ‘t Park
Recreatie Airtrack & Trampoline (1e leerjaar tot 3e leerjaar) zaterdag  9:00 tot 10:00 Sporthal ‘t Park
Recreatie Airtrack & Trampoline (Vanaf 4e leerjaar) zaterdag 10:00 tot 11:30 Sporthal ‘t Park
Recreatie Toestelturnen (vanaf 2e tot 6e leerjaar) Zaterdag 11:30 tot 13:00 Sporthal ’t Park