Wat is rope skipping?

Rope-skipping

Rope skipping is de verzameling van een reeks verschillende vormen van touwspringen. In essentie is elke bewegingsvorm op basis van een springtouw een vorm van rope skipping. Rope Skipping is een sport die zowel individueel als in teamverband beoefend kan worden. Momenteel worden er geen wedstrijden meegedaan en is deze sport enkel op recreatief niveau beoefenbaar in onze turnkring.

Single Rope: alleen springen in één touw van normale grootte.

ropeskipping single rope groep

Double Dutch: twee draaiers die twee touwen alternerend ronddraaien. In de touwen bevinden zich één of meerdere springers.

Rope-skipping double dutch

Chinese Wheel: Bij chinese wheel heb je minstens twee personen die elkaars single rope touw vasthebben. Je draait dus niet voor jezelf, maar wel voor de persoon of personen naast je. Indien je aan het uiteinde staat van de reeks personen, dan draai je voor jezelf en voor de persoon naast je. De term wordt aangepast naargelang het aantal springers. Met twee springers heet het Chinese 2-wheel, met drie springers Chinese 3-wheel, met vier Chinese 4-wheel, met 5 chinese 5-wheel, met 6 Chinese 6-wheel en het gaat door tot en met 20 personen.

ropeskipping chinese wheel

2 people 1 rope: Bij 2 people 1 rope heb je twee personen die in 1 touw springen.

Traveller: verschillende springers staan op een lijn zonder touw. 1 springer met touw zal al springend langs hen komen. Op het moment dat de persoon met touw je passeert zal hij je meenemen in zijn touw en moet je dus ook springen.

Long Rope: Long Rope is de verzamelnaam voor het springen in extra lange touwen.. De basisvorm voor Long Rope bestaat uit twee draaiers die een extra lang touw draaien. Hierin kunnen dan één of meerdere skippers inspringen.

Rope-skipping groep

Rope-skipping 2